Heeft u vragen?

Mail ons
15-12-2018

Kerstwinkelen Aken

 


Op zaterdag 15 december  vertrekken we ’s morgen om 09.30 uur vanaf diverse opstapplaatsen (bij voldoende deelname) uit Dordrecht, Rotterdam, Utrecht richting Aken.


Aken is een grote stad in de Duitse Deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad ligt op slechts enkele kilometers van het drielandenpunt bij Vaals. Mede hierdoor is Aken één van de populairste steden in Duitsland. Elk jaar komen er vele tienduizenden Nederlandse toeristen naar de stad toe.

 


De belangrijkste winkelstraten van Aken bevinden zich in de directe omgeving van de Dom van Aken en het oude stadhuis. De grootste en belangrijkste winkelstraat van Aken is de Adalbertkirchestrasse. In deze straat en in de zijstraten ervan zijn alle grote winkelketens te vinden. Groot voordeel van deze straat is dat hij in zijn geheel autovrij is.
In de winkelstraten in de Altstad van Aken zijn de kleinere boetiekjes en restaurantjes te vinden. Twee bekende winkelstraten in dit deel zijn de Annastrasse en de Kramerstrasse. Verder zijn er nog enkele overdekte winkelcentra: de Elisengalerie is één van de bekendste. Momenteel wordt er een nieuw groot winkelcentrum gebouwd: ‘Aquis Plaza’. In dit winkelcentrum zullen uiteindelijk honderdvijftig winkels komen.


Elk jaar wordt er vanaf de laatste week van november tot de dag voor Kerst een grote kerstmarkt in Aken gehouden. De kraampjes staan verdeeld op de verschillende pleinen en straatjes rond de Dom van Aken en het oude stadhuis. Het Katschhof is het centrale plein dat tijdens deze dagen prachtig versierd is.  Overal zijn er kraampjes met glühwein, Akense printen, dominosteine, lebkuchen en andere soorten kerstgebak te vinden. De kerstmarkt van Aken behoort tot de drukst bezochte kerstmarkten in Duitsland.


Het vertrek uit Aken is ’s avonds tegen 20.00 uur zodat je ook  Aken verlicht kan bewonderen.


De verwachtte thuiskomst is rond 22.00 uur.


De prijs voor deze dag bedraagt € 15,00 per persoon.


Aanmelden kan tot 15 oktober via de website.
In de kolom opmerkingen aangeven naar welke opstapplaats de voorkeur uitgaat.

Inschrijven? Gebruik ons inschrijfformulier

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het aankondigingen archief